Dorpen ‘Lekker Lokaal’

Heerlijk eten. Direct van lokale boeren en producenten. Pracht locatie. Kom genieten. En laat je inspireren voor jouw eigen dorp of wijk.
Datum: 17 juli
Tijd: 18.00-20.30 uur

Over dit evenement:

Eten direct van lokale boeren en producenten staat volop in de belangstelling. Leuk, lekker, duurzaam, Corona proof. Maar hoe organiseer je dat? Tijdens de Vonketon die half mei online gehouden werd, borrelden deze vragen al op.

Wat kan lokaal voedsel betekenen voor jouw dorp of wijk? Hoe kom je weer te weten waar je eten vandaan komt? Hoe kan je jouw lokale boeren ondersteunen? Hoe kan voedsel ook een reden zijn om elkaar weer te ontmoeten in het dorp?

Om deze vragen beantwoord te krijgen organiseert Stichting Doarpswurk, in samenwerking met de Friese Voedselbeweging, het Dorpendiner ‘Lekker Lokaal’ op vrijdag 17 juli. Deelnemers aan het diner krijgen in kleine groepjes een rondleiding door de tuin van Ús Hôf en horen ervaringen van de leden van Ús Iten over de opzet van een voedselcoöperatie. Lokale producenten uit de directe omgeving van Sneek zullen zich presenteren als voorbeeld van de korte keten die rondom de productietuin en voedselcoöperatie in Sibrandabuorren is ontstaan. Kijk hoe je zelf, met de ondersteuning de Voedselwerkplaats, ook in jouw eigen dorp zo’n lokale voedselketen kan versterken.

Topchefs Kees Elfring (HupHupFoodlab)en Albert Kooy (Dutch Cuisine) verzorgen die avond een topmaaltijd in de tuin. Een diner voor 100 personen, geheel Corona-proof, volgens de uitgangspunten van Dutch Cuisine: vers, duurzaam, van het seizoen, uit de regio, meer groenten, minder vlees.

Geef je snel op en laat je inspireren. Wie weet organiseer jij volgend jaar in jouw dorp een eigen Dorpendiner! Samen met jullie eigen lokale leveranciers en koks.

Er zijn in totaal 100 plekken. We vragen tijdens het diner een vrijwillige bijdrage voor het dragen van de kosten. Als er al meer mensen uit jouw dorp naar het Dorpendiner komen, dan kan het zijn dat je op een reservelijst komt. Stem even af met je dorpsbelang. (Het dorpendiner = VOL)