29 juni Groenlunch – Toekomstperspectieven voor na de crisis

Brengt het coronavirus een duurzame samenleving dichterbij?

Dat is de hamvraag tijdens deze online Groenlunch, georganiseerd door fmf.frl in samenwerking met De Uitkijkers. 🍏

Europese vakanties worden weer mogelijk, we kunnen weer op het terras zitten en vanaf 1 juli gaan onder andere de sportscholen weer open. Kortom: de coronamaatregelen worden versoepeld en het is tijd om ons te richten op het toekomstperspectief. We moeten nadenken over wat de crisis betekent voor onze samenleving. Gaan we straks terug naar het ‘oude normaal’ of kunnen we stappen zetten naar een écht duurzame samenleving en leidt deze crisis tot blijvende milieuwinst?

Het is hoog tijd om samen te kijken naar welke effecten van Covid-19 we willen behouden en versterken!

Een groep ondernemers, wetenschappers, creatievelingen, onderwijsmakers, studenten en beleidsmakers hebben zich over dit vraagstuk gebogen. Dit deden ze tijdens de Vonketon. Het doel hiervan was nieuwe uitdagingen en innovaties die in de crisis ontstaan zijn (en nog gaan ontstaan) te plaatsen in een toekomstperspectief, oftewel panorama. Met dit panorama maken we de Noordelijke economie en maatschappij zo eerlijk, duurzaam en circulair mogelijk.

Tijdens de online Groenlunch vertellen de initiatiefnemers van de Vonketon over hun bijzondere werkwijze en de resultaten van het event dat op 14 en 15 mei plaatsvond. Ze gaan dieper in op een aantal bijzondere concepten, bijvoorbeeld de Blue Zones. Dit zijn gebieden in de wereld waar relatief veel mensen in goede gezondheid honderd jaar en ouder worden. Wat kunnen wij van hen leren en hoe kunnen we deze principes gebruiken in onze eigen wijze van leven?

Sprekers tijdens de Groenlunch zijn:

🗣️ Klaas Sietse Spoelstra (Vonketon & De Uitkijkers)
🗣️ Janneke Stuive-Stelpstra (Vonketong & De Uitkijkers)
🗣️ Daan Bultje (Healthy Ageing Network)

*Tijdens de Groenlunch is het mogelijk vragen te stellen in de chat. Wij verzamelen en beantwoorden een selectie aan het einde.

Waar: YouTube (Groenlunch), Facebook (Ik hou van Fryslân) & Twitter (FMF Twitter).

Kijk je mee? En wil je via de mail een herinnering ontvangen wanneer de livestream begint? Meld je dan hier aan: